Image Alt

Bliv klogere

SpørgDFUNK dykker løbende ned i emner, temaer og nyheder, for at blive klogere på verden og videreformidle til vores medarbejdere, medlemmer og interesserede læsere. På denne side finder du derfor vores samlinger af viden på forskellige områder.

VIDENSUDGIVELSER

Senest opdateret: 02.06.2022

FACT SHEET OM UKRAINE

I denne publikation kan du læse mere om situationen i Ukraine. Du får et indblik i hvor mange mennesker som er blevet drevet på flugt og hvilke lande, som de er flygtet til. Derudover kan du finde hjælp til at tackle de udfordringer der kan være, hvis du er påvirket af situationen i Ukraine. 

Senest opdateret 08.04.2021

Info om inddragelse af opholdstilladelser

Regeringen har besluttet at genvurdere asyl-opholdstilladelser givet til personer fra Damaskus- og Rif-området i Syrien, med den begrundelse at de vurderer disse områder som sikre at vende tilbage til. Læs mere her om hvad det betyder for dig, og hvad du skal være opmærksom på, hvis din opholdstilladelse skal genvurderes.

RÅDGIVNING OG HJÆLP

Senest opdateret: 19.04.22

HAR DU BRUG FOR NOGEN AT SNAKKE MED?

Er du berørt af udvisningssagerne eller situationen i Afghanistan eller Ukraine? Eller kender du nogen, der er? DFUNK tilbyder samtaler med psykoterapeut Mersedeh Balouch, der kan lytte til dig og hjælpe dig med at være i den svære situation. Tilbuddet er GRATIS, og du behøver ikke at være medlem af DFUNK for at gøre brug af det.

Senest opdateret 08.04.2021

ER DU BLEVET INDKALDT TIL SAMTALE OM GENVURDERING AF OPHOLDSTILLADELSE?

Eller har fået din opholdstilladelse inddraget eller nægtet om forlængelse? Så kan det være vigtigt at forberede dig godt inden samtalen med Udlændingestyrelsen. Vi anbefaler at du kontakter DRC Dansk Flygtningehjælps asylafdeling, så du har styr på de praktiske rammer, samt hvad, du skal være forberedt på, inden mødet.

I dag åbner FLUGT – Refugee Museum of Denmark. Vi var til indvielsen i lørdags, hvor @RahimaAbdulla, forperson i DFUNK, holdte tale foran bl.a. H.M. Dronningen og Tysklands Vicekansler, Robert Habeck.

Direkte videre t fuldt telt: diskussion om at DK inddrager opholdstilladelsen til syrere. Jeg blir mindet om den fantastisk rørende samtale hos @dfunk_dk i ca 2017 hvor Khaled Ksibe fortalte om sin flugt, sin start i DK, og sin youtubekanal #folkekoefoed https://jyllands-posten.dk/jpaarhus/aarhus/ECE9031961/khaled-ksibe-har-vundet-en-pris-for-danskundervisning-paa-youtube/

Folkemødets sidste dag er igang!

Sammen med @dfunk_dk bliver vi klogere på, hvordan man kan blive en del af kultur- og foreningslivet i Danmark som ny i landet?

Kom og deltag i debatten - (A19)!

#fmdk

Se mere

X