fremtidsveje

Unge med flugterfaringer har, ligesom andre unge, håb og ønsker for fremtiden. Ønsker om at uddanne sig, få et godt arbejde og bidrage til det danske samfund. Men det kan være svært at få overblik over sine muligheder og realisere sine drømme, når sproget er nyt, netværket småt og lovgivningen kompliceret.

Fremtidsveje er DFUNK’s uddannelses- og jobrettede projekt, der i samarbejde med arbejdsgivende virksomheder, kommuner og andre aktører støtter unge med flugterfaringer i at arbejde sig hen mod deres drømme og ambitioner for fremtiden.

Find vejen til din fremtid

Makker-par er et samarbejde og venskab mellem to unge mennesker

Makker-par: venskab og samarbejde mellem unge 

Makker-par er både for dig, der er kommet til Danmark som flygtning og leder efter et job eller vil søge ind på en uddannelse og for dig, der selv har erfaring med det danske uddannelsessystem og jobmarked. Som Makker-par udforsker I fremtidsplaner i uformelle hverdagsrammer og bruger tid på oplevelser og aktiviteter, som I synes er sjove.

Book kaffemøde med fagmentoreller eller bliv selv fagmentor

Få eller bliv fagmentor

I Fremtidsveje kan du booke et kaffemøde med én af DFUNK’s fagmentorer, som kan give dig gode råd til din jobsøgning. Fagmentorerne repræsenterer en bred vifte af virksomheder og har mange forskellige profiler, så der er helt sikkert én i blandt, der kan give dig nogle gode råd med på vejen. Du kan også tilmelde dig som fagmentor og dele ud af gode råd med afsæt i dine egne erfaringer. Som fagmentor i DFUNK forpligter du dig til minimum to kaffemøder per halvår.

Kom med på et af DFUNK’s fremtidsakademier sammen med en masse andre unge

Kom på fremtidsakademi!

Kom med på et af DFUNK’s fremtidsakademier sammen med en masse andre unge og mød repræsentanter fra det danske erhvervsliv og snak med dem om jobmuligheder og efterspurgte kompetencer i deres virksomheder. Du kan også få gode råd til at styrke dit CV og dine jobansøgninger, deltage i workshops om selvtillid og stressforebyggelse og høre oplæg fra andre unge, der er flygtet, som har taget en uddannelse og fået et job i Danmark.

DFUNK’s næste fremtidsakademi afvikles i Aarhus lørdag d. 18. marts 2023. Tilmeld dig allerede nu. 

Vil din virksomhed eller kommune være med?

SAMARBEJDE MED VIRKSOMHEDER

Det er vigtigt for os at samarbejde med en bred vifte af arbejdsgivende virksomheder for at bygge bro mellem unge, der er flygtet, og det danske erhvervsliv.

Vi samarbejder allerede med IBM, IKEA, Salling Group og Dagrofa Foodservice og vil meget gerne have endnu flere virksomheder med ombord.

Som samarbejdsvirksomhed forpligter I jer til at støtte unge med flugterfaringer i at komme i bæredygtig beskæftigelse og uddannelse ved at:

🔸  En tilpasset corporate volunteering-aftale, hvor I donerer et aftalt antal medarbejdertimer, så medarbejdere kan deltage i projektets fagmentorindsats

🔸  At deltage på minimum ét fremtidsakademi, hvor jeres rolle vil være at møde unge i målgruppen og snakke med dem om jobmuligheder og give gode råd til jobsøgningen

🔸  At indgå en løbende dialog med DFUNK vedrørende stillinger, der kan være relevante for unge i projektet

🔸  At deltage i et erfaringsudvekslende netværk med andre samarbejdende virksomheder

Digital værktøjskasse til arbejdsgivere

Vi har tidligere udviklet en digital værktøjskasse til virksomheder og arbejdsgivere, der ønsker at blive klogere på potentialet i unge, med flugterfaringer. På siden finder du personlige fortællinger om jobsøgning fra unge, perspektiver og erfaringer fra virksomheder og informationer om hvad forskningen siger om at få unge med flugterfaringer i beskæftigelse. Oplev det hele her.

SAMARBEJDE MED KOMMUNER

Samarbejder med flere af landets kommuner er essentielt for Fremtidsvejes succes, da det er kommunerne, der er ansvarlige for de integrationsforløb, man skal igennem, når man er blevet tildelt asyl i Danmark.

Vi samarbejder allerede med Kalundborg, Aalborg, Aarhus og Rudersdal Kommune og vil meget gerne have stærke samarbejde med flere motiverede kommuner. 

Som samarbejdskommune i Fremtidsveje forpligter I jer at støtte unge med flugterfaringer i at komme i bæredygtig beskæftigelse og uddannelse ved at:

🔸  Henvise unge til DFUNK’s aktiviteter som en del af jeresintegrations- og beskæftigelsesindsatser

🔸  Gå i dialog med øvrige samarbejdskommuner om effektive indsatser og således optimere og kvalificere egne indsatser

🔸  Stille en kontaktperson til rådighed, der vil følge indsatsen frem til projektperiodens udløb og være i løbende kontakt med DFUNK omkring projektetsindsatser

🔸  Sende 2 – 4 relevante medarbejdere på opkvalificerende kursusdage faciliteret af DFUNK

🔸  Dække omkostninger for opkvalificering af medarbejdere, herunder forplejning, leje af lokaler samt medarbejdertimer for DFUNK

Vil I høre mere og være med?

Kontakt projektleder, Gizem Cicek, [email protected]

 

Projektet er blevet til med støtte fra Tuborgfondet.

X