UDTALT
Unge er fremtidens stemmer. Også dem, der ikke har stemmeret 

UDTALT er et projekt for dig med og uden flugterfaringer, der vil sætte dit præg på samfundet.  Det er et sted for unge, der vil diskutere, provokere, inspirere og nytænke hvordan demokratisk deltagelse kan se ud – og alle er inviteret.

Projektet består af både demokratiske fællesskaber og en debatuddannelse. I UDTALT kan du få værktøjer til at tage del i debatten eller du kan gå sammen med andre unge i din by for at ændre på en dagsorden.

UDSKABER

🌱 UDSKABER er lokale fællesskaber, hvor du sammen med andre unge lærer, hvordan man skaber forandring i samfundet og prøver kræfter med at kæmpe for en fælles sag.

UDTALER

📣UDTALER er et nationalt meningsdannerforløb for unge med flugterfaringer. Næste forløb bliver i foråret 2023. Læs mere her.

NYE VEJE TIL HISTORIEFORTÆLLING

Siden 2017 har DFUNK med projektet Flygtninge Fortæller uddannet seje unge med flugterfaringer til at indtage scener med deres historier, som har handlet om flugt, om at være i Danmark, om kulturforskelle og meget mere.

UDTALT bygger videre på historiefortælling-metodens evne til at skabe et intimt rum mellem mennesker, ved forsat at give unge en platform til at tale om dagsordener, der er vigtige for dem – på alle mulige tænkelige måder. Om det er i person, på lyd, på film eller noget helt fjerde. Samtidig forsætter vores stærke fortællernetværk med at tage rundt i landet og dele deres historier.

SKAB LOKALT

Udtalt vil skabe en bevægelse af 400 unge, der løfter dagsordener, som har betydning for deres by og liv. Gennem workshops og events i hele landet skal unge med og uden flugterfaringer sammen tage handling i Aalborg, Odense, Esbjerg, Aarhus, København og Vejle. Projektets ambition er, gennem disse metoder, at skabe rum for at diskutere, provokere, inspirere og sammen nytænke, hvordan demokratisk deltagelse kan se ud – og alle er inviteret!

PODCASTS

Kom tæt på unge flygtninges liv, mens du cykler eller hjemme i sofaen. 9 unge inviterer dig ind i deres almindelige ualmindelige historier om drømme, venskaber, flugt og minderne om et andet liv. Hør mere her.

BOOK EN FORTÆLLER

Book én af vores professionelle fortællere dit event, skole, kulturhus eller bibliotek – og få et indblik i livet som ung flygtning og ny i Danmark.

 

13 professionelle fortællere er klar til at komme ud til events i hele landet for at dele deres personlige oplevelser med at være på flugt og starte forfra i Danmark.

 

De fortæller med stor humor og alvor om flugt, savn, uventede og finurlige møder med det danske samfund og om håb for fremtiden. Deres historier giver et sjældent indblik i hvordan det er at være ung med flugterfaringer – om græsplæneuheld, at snakke jysk, drømme og venner.

 

Hver enkelt fortæller har sin egen historie. Fortællerne er alle uddannede i historiefortælling – og har erfaring med at gå i dialog med et publikum. Glæd jer til et særligt møde, der åbner for vigtige snakke og perspektiver, der tit overhøres.

Projektet er støttet af Nordea-fonden.

X