Image Alt

Presse

DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom udgiver løbende nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser om vores indsatser og sagsområdet. På denne side finder du vores nyeste udgivelser og presseklip.

NYE UDGIVELSER

25.02.2021

“Jeg er ikke bare en flygtning”.

19-årige Rahima Abdullah har flugterfaring fra Syrien, men hun er også et ungt menneske med drømme og tanker som alle andre. Nyt undervisningsmateriale skal hjælpe lærere og elever med at tale om identitet på en mere nysgerrig måde. 

28.09.2020

Unge er fremtidens stemmer. Også dem, der ikke har stemmeret.

Med støtte fra Nordea-fonden lancerer DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom projektet UDTALT. Projektet skal styrke unges demokratiske selvtillid og klæde dem på til at tage handling i hverdagen med tilgange, der nytænker demokratisk engagement. Over de næste to år, skal 400 unge nå ud til tusindvis af danskere i hele landet gennem tankevækkende debat, provokerende performance og kreative fortællinger.

PRESSEKLIP

07.05.2021, Politiken

Dansk Flygtningehjælp Ungdom: Ord kan ikke beskytte syrerne mod diktatur og Socialdemokratiets udlændingepolitik

Familier bliver splittet. Børn, der har levet det meste af deres liv i Danmark, får lige pludselig at vide, at Danmark er ikke deres hjemland. Det er ubarmhjertigt, meningsløst og kynisk.

21.04.2021, Altinget

Diversitet avler diversitet: 7 ud af 9 bestyrelsesmedlemmer hos Dfunk har flygtningebaggrund

Diversiteten er høj i DFUNKs bestyrelse. Medlemmernes erfaringer og viden er uundværlig, forklarer direktør Natasha Al-Hariri, og desuden har repræsentationen skabt en sneboldeffekt.

08.03.2021, Politiken

Dansk Flygtningehjælp Ungdom: Opgøret med det patriarkalske asylsystem er den næste kamp

Og med ét blev det kvindernes kampdag igen. Vi mødes (digitalt, bevares), skåler og takker hinanden for kampene. For de mange dagsordener, vi har sat. Det forgangne år er ingen undtagelse. Igen i år lægger vi planer for at smadre patriarkatet – 2021 edition.

03.12.2020, Politiken

Tre organisationer med opråb: Flygtninge skal ikke presses til at vælge arbejde frem for uddannelse

Vores regering har opstillet så mange forhindringer for flygtninge, at selv hvis de får ophold i en alder af 18 år, er deres chancer for at få en uddannelse meget små.

02.10.2020, Altinget

DFUNK: Unge med flygtningebaggrund mangler demokratiske rettigheder

DEBAT: Mange unge med flygtningebaggrund har et ønske om at engagere sig i den demokratiske debat. Men de har hverken stemmeret eller den nødvendige demokratiske selvtillid, skriver Lærke Blom Madsen og Anas Kababo.

Vi deltager i Verdensmålsugen fredag kl. 15.00, når Mursal, Berivan og @NatAlHariri diskuterer #ligestilling i flygtningesystemet og vilkår for kvinder, der er flygtet til Danmark.
#Verdensmålsugen #dkpol @Altingetdk

Vi har opfordret #dkpol til, at evakuerede afghanere hurtigst muligt får vished om fremtiden i Danmark - samtidig opfordrer vi til de kan få behandlet asylansøgninger, da de fleste må forventes at være berettigede til asyl ift Flygtningekonventionen #dkaid https://politiken.dk/indland/art8374448/De-evakuerede-afghanere-skal-hurtigst-muligt-have-vished-om-deres-fremtid-i-Danmark

Se mere

X