Image Alt

Presse

DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom udgiver løbende nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser om vores indsatser og sagsområdet. På denne side finder du vores nyeste udgivelser og presseklip.

NYE UDGIVELSER

25.02.2021

“Jeg er ikke bare en flygtning”.

19-årige Rahima Abdullah har flugterfaring fra Syrien, men hun er også et ungt menneske med drømme og tanker som alle andre. Nyt undervisningsmateriale skal hjælpe lærere og elever med at tale om identitet på en mere nysgerrig måde. 

28.09.2020

Unge er fremtidens stemmer. Også dem, der ikke har stemmeret.

Med støtte fra Nordea-fonden lancerer DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom projektet UDTALT. Projektet skal styrke unges demokratiske selvtillid og klæde dem på til at tage handling i hverdagen med tilgange, der nytænker demokratisk engagement. Over de næste to år, skal 400 unge nå ud til tusindvis af danskere i hele landet gennem tankevækkende debat, provokerende performance og kreative fortællinger.

PRESSEKLIP

03.12.2020, Politiken

Tre organisationer med opråb: Flygtninge skal ikke presses til at vælge arbejde frem for uddannelse

Vores regering har opstillet så mange forhindringer for flygtninge, at selv hvis de får ophold i en alder af 18 år, er deres chancer for at få en uddannelse meget små.

02.10.2020, Altinget

DFUNK: Unge med flygtningebaggrund mangler demokratiske rettigheder

DEBAT: Mange unge med flygtningebaggrund har et ønske om at engagere sig i den demokratiske debat. Men de har hverken stemmeret eller den nødvendige demokratiske selvtillid, skriver Lærke Blom Madsen og Anas Kababo.

Hvordan kan @mattiastesfaye mene, at det er en god idé at inddrage syriske flygtninges opholdstilladelser, når hjemsendelserne i praksis ikke kan gennemføres? Er det virkelig bedre for menneskerne og det danske samfund, at disse mennesker sidder fast på udrejsecentre i årevis?

"I @DRC_dk mener vi, det er alt for tidligt og alt for farligt at sende flygtninge tilbage til #Syrien. Danmark skal kort sagt droppe beslutningen om at sende flygtninge tilbage til Syrien," skriver @CharlotteSlente i dagens @berlingske #dkpol #dkaid https://www.berlingske.dk/laesere/danmark-skal-ikke-sende-flygtninge-tilbage-til-syrien-som-forholdene-er-nu

Se mere

X