Image Alt

Presse

DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom udgiver løbende nyheder, debatindlæg og pressemeddelelser om vores indsatser og sagsområdet. På denne side finder du vores nyeste udgivelser og presseklip.

 

Journalister kan kontakte DFUNK og få svar på spørgsmål om vores indsatser, holdninger og sagsområdet. Henvendelser bedes rettes til: [email protected]

NYE UDGIVELSER

11.01.2022

“Unge med flugterfaringer står klar til at indtage arbejdsmarkedet”

Det danske arbejdsmarked efterspørger arbejdskraft som sjældent set før. Derfor iværksætter DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom med støtte fra Tuborgfondet en effektiv indsats, der skal sikre, at uudnyttede ressourcer hos unge med flugterfaringer bliver indfriet.

25.02.2021

“Jeg er ikke bare en flygtning”.

19-årige Rahima Abdullah har flugterfaring fra Syrien, men hun er også et ungt menneske med drømme og tanker som alle andre. Nyt undervisningsmateriale skal hjælpe lærere og elever med at tale om identitet på en mere nysgerrig måde. 

28.09.2020

Unge er fremtidens stemmer. Også dem, der ikke har stemmeret.

Med støtte fra Nordea-fonden lancerer DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom projektet UDTALT. Projektet skal styrke unges demokratiske selvtillid og klæde dem på til at tage handling i hverdagen med tilgange, der nytænker demokratisk engagement. Over de næste to år, skal 400 unge nå ud til tusindvis af danskere i hele landet gennem tankevækkende debat, provokerende performance og kreative fortællinger.

PRESSEKLIP

11.01.2022, Altinget

DFUNK lancerer nyt landsdækkende projekt til unge med flugterfaringer

Dansk Flygtningehjælp Ungdom søsætter projektet “Fremtidsveje”. Projektet skal med målrettede indsatser i udvalgte kommuner og virksomheder åbne arbejdsmarkedet for unge, der er flygtet til Danmark.

11.01.2022, Kommunen

Frivilligt samarbejde skal hjælpe unge flygtninge i beskæftigelse

Nyt samarbejde med kommuner og virksomheder skal hjælpe unge flygtninge i arbejde. Civilsamfund er ifølge Dansk Flygtningehjælp Ungdom en del af løsningen for øget beskæftigelse.

28.10.2021, Altinget

Dansk Flygtningehjælp Ungdom har valgt ny forperson

Rahima Abdullah er ny forperson for Dansk Flygtningehjælp Ungdom.

14.09.2021, Berlingske

Vi skylder de afghanske tolke og deres familier mere end to år i Danmark

Som nation reflekterer vi over vores indsats som krigsførende nation i et fremmed land: Hvorfor mislykkes vores mission? Hvad kunne vi have gjort anderledes? Skulle vi have sendt soldater afsted?

20.05.2021, Kommunen.dk

12 i dansk og alligevel udsat

Syrisk født talsperson for Dansk Flygtningehjælp Ungdom håber på en fremtid i Danmark, men hun er bekymret. Både for sin fremtid og for integrationsindsatsen.

07.05.2021, Politiken

Dansk Flygtningehjælp Ungdom: Ord kan ikke beskytte syrerne mod diktatur og Socialdemokratiets udlændingepolitik

Familier bliver splittet. Børn, der har levet det meste af deres liv i Danmark, får lige pludselig at vide, at Danmark er ikke deres hjemland. Det er ubarmhjertigt, meningsløst og kynisk.

21.04.2021, Altinget

Diversitet avler diversitet: 7 ud af 9 bestyrelsesmedlemmer hos Dfunk har flygtningebaggrund

Diversiteten er høj i DFUNKs bestyrelse. Medlemmernes erfaringer og viden er uundværlig, forklarer direktør Natasha Al-Hariri, og desuden har repræsentationen skabt en sneboldeffekt.

08.03.2021, Politiken

Dansk Flygtningehjælp Ungdom: Opgøret med det patriarkalske asylsystem er den næste kamp

Og med ét blev det kvindernes kampdag igen. Vi mødes (digitalt, bevares), skåler og takker hinanden for kampene. For de mange dagsordener, vi har sat. Det forgangne år er ingen undtagelse. Igen i år lægger vi planer for at smadre patriarkatet – 2021 edition.

03.12.2020, Politiken

Tre organisationer med opråb: Flygtninge skal ikke presses til at vælge arbejde frem for uddannelse

Vores regering har opstillet så mange forhindringer for flygtninge, at selv hvis de får ophold i en alder af 18 år, er deres chancer for at få en uddannelse meget små.

02.10.2020, Altinget

DFUNK: Unge med flygtningebaggrund mangler demokratiske rettigheder

DEBAT: Mange unge med flygtningebaggrund har et ønske om at engagere sig i den demokratiske debat. Men de har hverken stemmeret eller den nødvendige demokratiske selvtillid, skriver Lærke Blom Madsen og Anas Kababo.

X