Mød vores fortællernetværk Book en fortæller

Slide Personlige forståelse historier, der skaber

Hvad er fortællernetværk?

DFUNK’s fortællernetværk består af 18 unge individer med flugterfaringer, der alle er uddannede i at fortælle deres personlige historier.

18 forskellige individer betyder også 18 forskellige historier, der med både humor og alvor fortæller om flugt, savn, uventede og finurlige møder med det danske samfund og om håb og drømme for fremtiden. Fælles for alle historierne er, at de giver et sjældent indblik i, hvordan det er at være ung med flugterfaring i Danmark.

Igennem vores egen uddannelse har vi klædt de unge på til at dele deres personlige historier og erfaringer, i det omfang de har lyst til det. Igennem workshops i storytelling har fortællerne fået konkrete redskaber til, hvordan man sammensætter en god fortælling, ligesom de har fået undervisning i at sætte grænser for, hvor meget og hvad de har lyst til at dele.

Hvad er formålet med fortællernetværk?

Med fortællernetværket ønsker DFUNK at bidrage til en dialog, i trygge rammer, om hvad det indebærer at være et individ med flugterfaring i Danmark. Vi ønsker at skabe et respektfuldt rum med plads til spørgsmål og refleksioner, der skal gøre os alle klogere i fællesskab.

97798749

Praktisk information

13143

Hvad er formatet?

Et standard fortælleroplæg varer 1 time, som indebærer 15 minutters fortælling og 45 minutters dialog med publikum. På denne måde starter fortælleren med at sætte rammen igennem deres planlagte fortælling, som dernæst bliver uddybet igennem dialogen med publikum.

Frygt ej, hvis du synes at 45 minutters dialog lyder som lang tid for din måske lidt søvnige klasse en mandag morgen. Vores fortællere har flere tricks i ærmet til at få folk i snak, og vi har rigtig gode erfaringer med dette format.

Fortællingerne foregår som udgangspunkt på dansk, men kan efter aftale også foregå på engelsk.

00989

Hvem kan booke en fortæller?

DFUNK’s fortællere er spredt over hele landet og kan nå alle hjørner af landet.

Aldersgruppen for vores publikum spænder bredt fra omkring 11 år+.

Vi holder oplæg på diverse skoler, institutioner, virksomheder og lign., og vi er altid åbne for en snak, om hvorvidt vores tilbud passer til dig/jer.

Vi opfordrer til at booke senest 2 uger inden den ønskede oplægsdato, så vi kan nå at finde den rette fortæller.

6546545665

Pris?

Et standard fortælleroplæg af en time koster 3000 kr.

Derudover er bookingstedet forpligtede til at dække fortællerens transportomkostninger. Vi forsøger altid at finde fortællere og bookingsteder med så lille en afstand som muligt.

Følgende institutioner kan få gratis oplæg, men skal stadig betale transportomkostninger:

  • Folkeskoler i Viborg Kommune
  • Folkeskoler samt fritidsinstitutioner under Københavns Kommune

Kontakt Olivia Lincoln for yderligere informationer:

[email protected] / 26 23 33 93

Verdensmål – også for unge med flugterfaring

 Fortællernes historier giver et personligt indblik i, hvordan de problematikker Verdensmålene adresserer kan opleves samt give en forståelse for folk med flugterfaringers position i den globale dagsorden.

Fortællingerne belyser bl.a. flugtårsager, flugt og hvad det vil sige at starte forfra i et nyt land. Historierne håndgribeliggør derfor særligt tematikker i Mål 10, Ulighed, og Verdensmål 16, Fred, Retfærdighed og Stærke Institutioner.

Da ingen verdensmål specifikt handler om folk med flugterfaringer, kan de unges fortællinger også berøre øvrige mål, såsom ligestilling og adgang til kvalitetsuddannelse.

534758
X