Image Alt

Podcast

Med Flygtninge Fortæller podcasten møder du 9 unge flygtninge med hver deres historie, når de inviterer dig helt tæt på.vDu kan lytte til fortællingerne her, eller hente vores podcasts Flygtninge Fortæller på iTunes, CastBox, Podbean, Podcast Addict og Spotify.

 

Læs mere om tankerne bag podcasten i vores pressemeddelelse her.

SÆSON 2: FORTÆLLINGER PÅ FLUGT

Kom med backstage

Mød Liya, Greg, Abdullah og 5 andre unge fortællere, som i vinteren 2017/2018 fortalte historier fra deres liv på teaterscener i hele Danmark i storytelling-forestillingen. ’Fortællinger på Flugt’. Kom med backstage, når holdet bag fortæller om processen, nerverne og idéen med projektet.

Abdullahs historie starter i et lille værelse

i Nørre Aaby på Fyn, hvor han er blevet boligplaceret efter sin flugt. Han føler sig usikker og frygter for sin fremtid. Men så møder han Anne Grethe. Hør Abdullah fortælle om jul, lyskryds, savn og venskabet, der ændrede hans liv.

Babishayini flygter alene

fra Sri Lanka som 16-årig. Da hun ankommer til Danmark, ved hun ikke engang hvad en dyne er. Hør hendes fortælling om at leve på standby i et asylcenter, breve fra Udlændingestyrelsen, Schweiz – og om at blive ved med at kæmpe, når de fleste ville give op.

Gregorys mor er fra Armenien

Hans far er fra Rusland. Da Sovjetunionen krakelerer, hører de ingen steder hjemme og må flygte. Gregory fortæller om stearinlys, tysk TV og rapper på Danglish, om at være ung på et asylcenter – fanget mellem lande og kulturer, hvor det kan være svært at få lov til at høre til.

Moutaz er palæstinenser

og født flygtning – i Syrien. Da krigen i Syrien bryder ud, bliver hans familie tvunget på flugt igen. Han ankommer alene til Danmark og prøver nysgerrigt at forstå de nye normer. Hør Moutaz fortælle om flugten over Middelhavet, delfiner, kindkys og om at lægge sin fortid bag sig, for at kunne leve videre.

Hagos’ historie starter på en torsdag

hvor han bliver adskilt fra sin kæreste i forsøget på at finde frihed. Det sker i Libyen under flugten. Hør Hagos fortælle på nordjysk om dagen, der ændrede hans liv, kærlighed og hverdagen i Vrå, i en historie, der strækker fra Eritrea til Danmark.

SÆSON 1: HVERDAGSFORTÆLLINGER

Majd, konditordrømme & bombefly

Majd drømmer om at blive Danmarks bedste konditor. Han drømmer også om at se sin far, som han har været adskilt fra i 5 år. Mød Majd fra Syrien, som bor i Gulddrengens hjemby Vejle, hvor han har en veninde, der går under navnet mussemor, og hvor minderne fra krigen nogle gange indhenter ham.

Nabait, Libyen & stuvet hvidkål

Nabait savner Hannah. Nabait og Hannah mødtes i Libyen under flugten fra Eritrea, og dannede et særligt bånd. Nu går Nabait på højskole, hvor hun optræder i musicals, får serveret stuvet hvidkål og har fundet et frirum. Men det kan godt være svært at snakke om hjemlandet og oplevelserne på flugten med højskolevennerne.

Diaa, Nykøbing Falster & flugt

Diaa fryser, da han står ud af bilen i Nykøbing Falster. Byen var hans første hjem i Danmark. Nu vender han tilbage for at tale om flugten fra Syrien, motorstop på Middelhavet og om at starte helt forfra. Kom med, når Diaa besøger sit gamle kollegie, møder en gammel ven og viser Silke sit yndlingssted.

Flygtninge Fortæller blev til med støtte fra Nordea-fonden i 2017-2019.

Projektet støttes også af CISU – Civilsamfund i Udvikling.

Projektet er funded at den europæiske union

X