Image Alt

Udtaler

🔥 UDTALER er en meningsdanner-uddannelse for unge med flugterfaringer, som bor i Danmark. Den offentlige debat mangler din vigtige stemme og dine perspektiver! Med projektet vil vi skabe en forandring, hvor man bliver talt med, og ikke om.

 

✊ UDTALER er for dig, der brænder for en sag – hvilken som helst sag, (f.eks. kvinderettigheder, klima, integration, flygtningepolitik, m.m.) – og som gerne vil få værktøjer til at deltage i den offentlige debat.

 

💥 På uddannelsen skaber vi et trygt og stærkt fællesskab, hvor du lærer en masse om hvordan debatten foregår, hvordan du kan påvirke den – og hvad det vil sige at være meningsdanner med flugterfaringer. Det er ikke altid nemt og trygt at indgå i den offentlige debat, så derfor får du redskaber til at deltage i den – på din egen måde. Også hvis du ikke har dansk som modersmål. Du bliver en del af et fælleskab som drømmer om at skabe forandring – og støtter hinanden.

Vil du være UDTALER?

Tilmeldingen for foråret 2023 er lukket for nu. 

Der afholdes samtaler med ansøgere i januar. Du får svar senest 27. januar.

Hold øje med vores hjemmeside for næste tilmeldning.

HVAD ER UDTALER?

IMG_2552

Hvad skal vi lave?

På uddannelsen skal vi arbejde med din mærkesag, taler, debatteknikker, interviews, sociale medier og hvordan man producerer f.eks. podcasts, video, events eller andet i små grupper. Man får lov til at prøve forskellige ting og finde ud af, hvad man bedst kan lide at arbejde med.

 

 

Hvor og hvornår?

Det er meget vigtigt, at du kan deltage i alle weekenderne og kan bruge tid på hjemmeopgaverne før første weekend og i mellem weekenderne. Datoerne er:

1) 11+12.Februar
2) 4+5.Marts
3) 18+19.Marts
4) 29+30.April

Derudover forventes det, at du kan deltage på følgende datoer:

5) 21.Maj: Her holder vi et Graduation arrangement og fejrer, at Udtaler-holdet 2023 er blevet færdige.

6) 6+7.Sep: Her skal de nye Udtalere fra holdet i 2023 være med til Ungdommens Folkemøde.

Hvem kan søge?

Alle unge mellem 18-30 år, som er kommet til Danmark som flygtninge kan blive UDTALER.  Dit uddannelsesniveau er ikke vigtigt, og du behøver heller ikke have nogen erfaring med medier eller debatten. Du skal bare have lyst til at lære og brænde for at være med til at sætte en dagsorden i samfundet.

 

Hvis du får en plads forpligter du dig til at deltage i alle weekender.

Oplev UDTALER-holdets produkter, som de selv har været med til at skabe.

DFUNK’s avis ‘UDTALER’

Vi har produceret vores helt egen avis, hvor unge med flugterfaringer deler deres oplevelser og perspektiver, der ofte er udeladt i medierne.

Indholdet i avisen er skabt af forskellige individer med hver deres historier og perspektiver. De har deres forskelle, mens de på samme tid deler en masse i mellem sig. Alle de unge har skulle starte et nyt liv her i Danmark, hvor de i dag på samme måde som andre unge, er en del af samfundet. I avisen kan du dykke ned i to udstillinger, som omhandler deres drømme og deres følelse af hjem.

 

Du kan læse hele avisen her

Hvor er hjem for dig? Mød UDTALERNE, der kæmper for at beholde deres hjem i Danmark. Video lavet i samarbejde mellem Lasse Lund og UDTALER.

I podcasten ‘Udviste Drømme’ taler fire unge, der har flugterfaringer fra Syrien, om deres liv i Danmark og om deres håb og ambitioner for fremtiden. Podcasten kan lyttes til gratis hos Podimo.

X