Image Alt

Udtaler

🔥 UDTALER er en meningsdanner-uddannelse for unge med flugterfaringer, som bor i Danmark. Den offentlige debat mangler din vigtige stemme og dine perspektiver! Med projektet vil vi skabe en forandring, hvor man bliver talt med, og ikke om.

 

✊ UDTALER er for dig, der brænder for en sag – hvilken som helst sag, (f.eks. kvinderettigheder, klima, integration, flygtningepolitik, m.m.) – og som gerne vil få værktøjer til at deltage i den offentlige debat.

 

💥 På uddannelsen vil vi skabe et trygt og stærkt fællesskab, hvor du lærer en masse om hvordan debatten foregår, hvordan du kan påvirke den – og hvad det vil sige at være meningsdanner med flugterfaringer. Det er ikke altid nemt og trygt at indgå i den offentlige debat, så derfor får du redskaber til at deltage i den – på din egen måde. Også hvis du ikke har dansk som modersmål. Scroll ned for at læse mere.

Oplev UDTALER-holdets produkter, som de selv har været med til at skabe.

Hvor er hjem for dig? Mød UDTALERNE, der kæmper for at beholde deres hjem i Danmark. Video lavet i samarbejde mellem Lasse Lund og UDTALER.

I podcasten ‘Udviste Drømme’ taler fire unge, der har flugterfaringer fra Syrien, om deres liv i Danmark og om deres håb og ambitioner for fremtiden. Podcasten kan lyttes til gratis hos Podimo.

HVAD ER UDTALER?

IMG_2552

Hvad skal vi lave?

På uddannelsen skal vi arbejde med din mærkesag, historiefortælling, debatteknikker, interviews, sociale medier og hvordan man producerer f.eks. podcasts, video, events eller andet i små grupper. Man kan prøve det hele og vælge dét, som man bedst kan lide at arbejde med.  

 

Weekend 1 – Hvem er jeg som meningsdanner?   

Weekend 2 – Hvordan fungerer den offentlige debat?   

Weekend 3 Minoritetsstemmer, interviews og gruppearbejde.

Weekend 4 Vi skaber produkter til offentligheden: arbejdsweekend i mindre grupper.  

 

Hvor og hvornår?

Du skal kunne deltage på alle fire weekender i løbet af foråret samt have tid til at arbejde med mindre opgaver mellem weekenderne – både selvstændigt og i en lille læringsgruppe med andre deltagere på uddannelsen.

Det er gratis at deltage og DFUNK betaler din transport.

 

Datoer:

Næste gruppe UDTALER starter i foråret 2022. Flere datoer følger.

Hvem kan søge?

Alle unge mellem 18-30 år, som er kommet til Danmark som flygtninge kan blive UDTALER.  Dit uddannelsesniveau er ikke vigtigt, og du behøver heller ikke have nogen erfaring med medier eller debatten. Du skal bare have lyst til at lære og brænde for at være med til at sætte en dagsorden i samfundet.

 

Hvis du får en plads forpligter du dig til at deltage i alle weekender.

Tilmelding til UDTALER i foråret 2021 er lukket. Se videoen og lær mere om projektet, som åbner for tilmelding til næste omgang i efteråret/vinteren 2021.

Vil du være UDTALER?

Tilmeldingen for foråret 2022 er ikke åben endnu.

 

Hvordan søger jeg?   

Du kan søge på 2 måder. Du kan enten udfylde dette ansøgningsskema eller uploade en video, hvor du besvarer alle spørgsmålene i ansøgningsskemaet. Læs mere her hvordan du gør her.  

X