Image Alt

Spørg DFUNK

Spørg DFUNK er en vidensservice, der særligt hjælper folkeskole- og gymnasieelever med at besvare deres spørgsmål om flygtningesituationen. Er du eksempelvis i tvivl om: Hvordan det egentlig foregår, når man søger om asyl i Danmark? Hvad der sker, når man har fået opholdstilladelse i Danmark? Hvilken politik EU fører på asylområdet? Hvilke internationale konventioner, der har indflydelse på flygtningeområdet?

 

❓ Har du spørgsmål om flygtningesituationen, så kan du gå på opdagelse i vores videnssider her på hjemmesiden. Du kan i siderne blive klogere på:

  • Flygtningekonventionen og hvorfor mennesker flygter
  • Asylsystemet i Danmark
  • Integration i Danmark
  • Flygtninge i EU og internationalt
  • Klimafordrevne

Har du stadig ikke fået svar på dine spørgsmål?

Så skriv eller ring til os og så hjælper vi dig, så godt vi kan.

Du kan også komme ind på vores kontor i København og lave et interview med os. Det kræver bare, at du sender os en forespørgsel over mail, hvor du skriver ønsket dato og tid. Husk at sende os dine spørgsmål på forhånd, så kan vi bedre forberede os.

Af hensyn til vores medlemmer har vi ikke mulighed for at sætte dig i kontakt med unge med flygtningebaggrund til interviews. Du kan i stedet booke en fortæller fra DFUNK’s fortællernetværk, som er et netværk af uddannede fortællere, der deler historier fra deres liv, om blandt andet flugt og ankomst til Danmark. Du kan også lytte til podcasts fra projektet “Fortællinger På Flugt” her, hvor unge med flygtningebaggrund fortæller deres egne historier om drømme, venskaber, flugt og at starte et liv i Danmark.

Til undervisere

Har I temauge på skolen? Eller ønsker du blot at gøre dine elever klogere på flygtningeområdet? Så kan du booke Spørg DFUNK’s medarbejdere til at komme ud og lave et fagligt oplæg. Vi kommer gerne ud til både folkeskoler, efterskoler, gymnasier eller højskoler. Oplæggets varighed og tema fastsættes efter aftale.

Så skriv eller ring til Spørg DFUNK, så svarer vi så hurtigt, vi kan.

OBS!
Grundet vores lokation i København, har vi desværre ikke altid mulighed for at komme hele landet rundt. Men kontakt os endelig, så kan vi se på, om vi kan finde en løsning.

KONTAKT

Hassanen og Mads fra Spørg DFUNK sidder klar til at besvare dine spørgsmål.

Telefonen er åben hver mandag, tirsdag og torsdag fra 10.00-13.30.

Mail: [email protected] (skriv dit telefonnummer i mailen, så vi evt. kan ringe dig op)

Telefon: 28 10 01 65

X