Resultater

Hvis du er nysgerrig på DFUNKs resultater, evalueringer og undersøgelser, så kan du læse med her. Vi har lavet flere samarbejder med eksterne evaluatorer, der har undersøgt værdien af vores arbejde. 

 

 

En kvalitativ effektundersøgelse:

DFUNKs betydning for unge med flygtningebaggrund på lang sigt

 

 

I 2019 har DFUNK i samarbejde med analysebureauet Actant gennemført en stor og solid kvalitativ undersøgelse af de langsigtede effekter af at deltage i vores aktiviteter for unge med flygtningebaggrund.

 

Undersøgelsen giver et dybt indblik i, hvad de unge med flygtningebaggrund selv oplever som virkningsfuldt ved de frivillige sociale indsatser.

 

Actants hovedkonklusion er: 

Unge med flygtningebaggrund opnår en positiv og varig forandring – følelsesmæssigt, socialt og personligt – gennem længerevarende engagement i DFUNKs frivillige sociale aktiviteter. Resultatet er, at deres positive livsudvikling og integrationen i Danmark går hurtigere.

 

Læs hele undersøgelsen her.  

 

Eller en komprimeret udgave af undersøgelsen her.

 

 

 

 

Analyse af publikumsreaktioner:

Unge med flygtningebaggrunds historier giver adgang til ny viden og fællesmenneskelige følelser

 

 

Projektet Flygtninge Fortæller har i samarbejde med evalueringsbureauet Antropologerne indsamlet reaktioner fra publikummer til fortæller-events i hele landet. 

 

Publikumsanalysen, der baserer sig på postkort-evalueringer, viser at historiefortælling som metode giver adgang til oplevelser, der ellers ikke høres i offentligheden, eller som publikummet ikke tør spørge flygtninge i egen omgangskreds om.

 

Læs mere om publikumstyper og projektets resultater her.