Image Alt

Viden

DF

Flygtningeområdet fylder rigtig meget i de danske og internationale medier, og det kan være svært at forstå regler, krav og begreber.

 

Her har vi samlet viden om flygtningeområdet på både internationalt og nationalt niveau, og du finder både fakta og personlige fortællinger fra personerne, som det hele handler om.

Hvem er flygtning?

På denne side kan du blive klogere på nogle af de helt overordnede spørgsmål, som hvad forskellen på at være ‘flygtning’, ‘indvandrer’ og ‘migrant’ er og hvad FN’s Flygtningekonvention er og betyder.

Asyl

Herunder kan du få viden om, hvad der sker, når man ankommer til Danmark for at søge asylhvorfor Danmark tager i mod personer, der er flygtet og om børn i asylsystemet.  

Integration

Her kan du lære mere om integration, opholdstilladelser og statsborgerskab i Danmark. Du kan også blive klogere på hvad ordet ‘integration’ betyder og hvordan integrationsprocessen ser ud, når man har fået asyl.

Flygtninge internationalt

Her kan du få svar på, hvor mange der er på flugt, hvor mennesker flygter fra og til og hvorfor mennesker er på flugt. Du kan også lære mere om flygtningelejre og indsatser i nærområder.

Flygtninge i EU

Bliv klogere på asylsystemet i EU, hvad EU’s flygtningepolitik egentlig går ud på, hvor mange flygtninge der er i Europa og hvad der sker, når man flygter til Europa

Klimafordrevne

Klimaet forandrer sig og dermed gør verden også. Her kan du læse mere om klimaflygtninge og hvilken type beskyttelse man kan få, når man er drevet på flugt pga. klimaforandringer. 

X