Image Alt

Kommunal- og regionsvalg

Tirsdag d. 16. november 2021 afholdes der kommunal- og regionsvalg. For mange er det første gang, at man får muligheden for at stemme i Danmark. Derfor sætter vi fokus på valget med både en landsdækkende kampagne, valgfester og mere.

Her kan du finde aktiviteter og lære mere om vores mærkesag for det kommende valg.

DET KAN DU GLÆDE DIG TIL

Aftenarrangementer

Vi afholder valgevents i Sønderborg og København. Her kan du opleve lokale kandidater spille dilemmaspil, spise med og få musikalsk og humoristisk underholdning. 

København: 29. oktober i Huset. Læs mere her.
Aarhus: 1. november i Ungdomskulturhuset – UKH. Læs mere her.
Odense: 2. november i Ungdomshuset Odense. Læs mere her.
Sønderborg: 4. november i Mejeriet Sønderborg. Læs mere her.

Medlemsevent

Medlemmer af DFUNK kan se frem til en medlemsaften, hvor vi stiller skarpt på, hvordan man som vælger kan få indflydelse på integrationsarbejdet i kommunerne. Her vil oplægsholdere gøre os klogere på kommunernes råderum og hvilke rolle de varetager, når det kommer til integrationsspørgsmål. Mere info om tilmelding kommer.

Er du ikke allerede medlem af DFUNK? Bare rolig. Det koster kun 100 kr. om året, og det tager 2 minutter at melde sig ind. Det kan du gøre her.

Valgfestival og valgaften

Mandag d. 15. til tirsdag d. 16. november inviterer vi til valgfestival i København sammen med Mino Danmark, Kvinderådet, LGBT+ Danmark, Den Grønne Studenterbevægelse, Sammenslutningen af Unge med Handicap, We Do Democracy og Demokrati Garage! Sammen fejrer vi demokratiet med samtaler, musik og debat.

Tirsdag d. 16. november kuliminerer det hele med en kæmpe fest. Læs mere om Valgfestival her, og læs mere om DFUNK’s indslag i programmet her.

#STEMFORMINVEN

Vores kommunal- og regionsvalgskampagne stiller skarpt på den virkelighed, som mange unge i Danmark oplever; nemlig at den danske udlændinge- og integrationspolitik skaber usikre ungdomsliv.

Med kampagnen “Stem for min ven” ønsker vi at fremme lokal- og regionalpolitiske valg, som gør op med den stramme udlændinge- og integrationspolitik på lokalt og regionalt niveau. Vi håber, at kunne engagere førstegangsvælgere, som ser denne mærkesag som motivation til at få stemt d. 16. november.

Oplev kampagnefilmen her

HVAD STEMMER VI OM?

D. 16. november skal vi både stemme til kommunalvalg og regionsvalg. Det kan være svært at skelne mellem hvad en kommunalbestyrelse og et regionsråd arbejder med.

Spørg DFUNK forklarer i denne video forskellene. Du kan i videoen også blive klogere på, hvad forskellen på at stemme på en kandidat og at stemme på et parti er.

Har du spørgsmål til kommunal- og regionsvalget? Kontakt Spørg DFUNK på spoerg@dfunk.dk.

HVEM KAN MAN STEMME PÅ?

Du kan stemme på kandidater, som er stillet op i din kommune eller region eller på et parti. Vi anbefaler, at du undersøger hvilke kandidater og partier, som du har mulighed for at stemme på i din kommune og region. Derudover laver flere medier kandidattest, hvor du svarer på nogle spørgsmål og derefter kan se, hvilken kandidat dine svar matcher bedst med. Prøv f.eks. TV2’s eller DR’s.

HVORDAN STEMMER MAN?

✉️ Et par dage inden valget modtager du et valgkort i din postkasse. Det skal du tage med, når du skal stemme. På valgkortet står der hvor du skal stemme. Det er ofte på en skole.

📄 Når du er mødt op til dit valgsted, får du udleveret to sedler: ét til kommunalvalget og ét til regionsvalget. Det betyder, at du skal sætte to kryds, ét på hver seddel.

❌ Du skal enten sætte dit kryds ud for et parti eller ud for en kandidat. Du skal kun sætte ét kryds på hver seddel.

🗳 Når du er færdig folder du papiret sammen og afleverer i valgboksen.

X