Image Alt

Udskaber

🎨🎬🎼 UDSKABER er et nyt ungefællesskab i DFUNK, hvor du sammen med andre unge kan tage handling og sætte nye dagsordner i din by. Dlærer om magt, aktivisme og demokrati og får konkrete redskaber såsom historiefortælling, kampagne-værktøjer og videoproduktion til, hvordan du i fællesskab med andre kan ændre på samfundet. Du kan blive en del af UDSKABER i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, København, Odense og Esbjerg! 

UDSKABER ER FOR DIG, DER VIL TAGE HANDLING OG SKABE FORANDRING

Det hele starter med workshops fyldt med UDSKABER-træning. 

UDSKABER er for unge med og uden flugterfaringer, der vil tage handling i samfundet. Som UDSKABER kommer du gennem et forløb sprængfyldt med træning i demokrati, magt og politisk forandring. Vi sætter stemmeretten til side og giver plads til aktivismen, kunsten, musikken, dialogen og debatten. Deltagelse i demokratiet handler nemlig ikke kun om at stemme, det handler om at handle – sammen med andre.   

 

I forløbets første workshops arbejder vi på at finde en sag, som vi vil forandre. Det kan være alt fra at bekæmpe diskrimination til at sætte fokus på ensomhed eller manglende idrætsfaciliteter for unge. Sagen er noget vi bestemmer i fællesskab. Vi træner nogle af de evner, som er afgørende for at kunne skabe forandring, nemlig din evne til at være modig omkring dine holdninger og vores fælles evne til at drømme om et bedre samfund.   

 

Når vi har fundet vores sag, skal vi gøre noget ved den! Sammen med resten af UDSKABER-gruppen lærer du at analysere magt, opstille krav og du lærer hvordan man får andre med på din sag. Vi lægger en slagplan for, hvordan vi vil skabe forandring og begynder at planlægge vores første aktion. Skal vi lave en podcast eller en festival? Skal vi arrangere en debat eller en performance? Det skal vi sammen finde ud af. 

 

Efter forløbet er du både blevet klogere og modigere på at skabe demokratisk forandring – og du har sammen med en masse andre seje unge lagt en fælles plan for, hvordan vi som UDSKABER-gruppe vil tage handling. Nu er det blevet tid til at handle.   

 Aalborg er åben for tilmelding

AALBORG

UDSKABER starter op med workshops i Aalborg til marts – tilmeld dig nu! Datoerne for workshops er:

Torsdag den 6. maj kl. 16.30-18.00:
Opstartsmøde: Introduktion til UDSKABER og lær hinanden at kende (online).

Lørdag den 8. maj kl. 10.30-16.30:
Workshop 1: Hvilken verden drømmer vi om? Find en sag sammen.

Søndag den 9. maj kl. 10.30-16.30: 
Workshop 2: Vi lærer om magt og demokrati planlægger vores første aktion.

Workshop 3
På workshop 3 får vi besøg af en ekstern underviser, som skal give jer værktøjerne til at udføre jeres aktion. Skal vi blive bedre til at lave video, lave bannere eller skal vi lære om historiefortælling? Det bestemmer I!

🔥 MELD DIG TIL HER 

Lyder UDSKABER som noget for dig? Så kan du melde dig til nu. Du kan i oversigten forneden se, hvornår UDSKABER kommer til din by:

Aalborg – Workshops er 6., 8. og 9. maj. Meld dig til her.

Vejle – Tilmelding åbner i efteråret 2021.

Esbjerg – Tilmelding åbner i efteråret 2021.

København – UDSKABER København er startet! Vil du være med? Skriv til anas@dfunk.dk

Odense – UDSKABER Odense er startet! Vil du være med? Skriv til anas@dfunk.dk

Aarhus – UDSKABER Aarhus er startet! Vil du være med? Skriv til anas@dfunk.dk

UDSKABER-gruppens arbejde  

Efter træningsforløbet arbejder UDSKABER-gruppen aktivt med jeres sag. Du og resten af UDSKABER-gruppen skal ud i verden og lave events, podcasts, kampagner, performances, festivaler og kunst, der skal skabe forandring i jeres by. Kun fantasien sætter grænser for hvad I kan lave!   

 

UDSKABER-gruppen får I løbende mere træning og flere workshops, der er skræddersyede til at hjælpe jer på vej mod lige netop jeres mål. Det kan f.eks. være i historiefortælling, kampagne-værktøjer, debatteknik eller kreativ eventproduktion.   

X