Image Alt

Udskaber

UDSKABER er et nyt ungefællesskab i DFUNK, hvor du sammen med andre unge kan tage handling og sætte nye dagsordner i din by.  Som UDSKABER laver du sjove, kreative aktiviteter sammen med andre unge, der vil skabe forandring i samfundet.  

🎨 Du lærer du om magt, aktivisme og demokrati – og du får konkrete redskaber til at ændre på samfundet gennem historiefortælling, videoproduktion, kampagner eller events. Du kan blive en del af UDSKABER i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, København, Odense og Esbjerg. Scroll ned for at læse mere om UDSKABER og for tilmelding!  

Kick-off workshop
Når I har fundet jeres sag, er det tid til at gøre noget ved den! Sammen med resten af UDSKABER-gruppen lærer du at analysere magt og du lærer hvordan man får andre med på din sag. Til Kick-Off-workshoppen begynder I at planlægge jeres første aktion (aktivitet) og vi lægger en plan for, hvordan I vil nå jeres vision. Skal I lave en podcast eller en festival? Skal I arrangere en debat eller en performance? Det finder vi ud af sammen.  

 

Aktionsmøder
Efter de to første workshops er du både blevet klogere og modigere på at skabe demokratisk forandring – og du har sammen med en masse andre seje unge lagt en fælles plan for, hvordan I som UDSKABER-gruppe vil tage handling. Nu er det blevet tid til at arbejde sammen. 

Nu mødes UDSKABER-gruppen ca. hver anden uge for at planlægge jeres kommende aktion. I får workshops fra professionelle, der hjælper jer med at lave den bedst mulige aktion. Og så er det aktionstid!
DFUNKs sekretariat støtter jer hele vejen og du kan altid finde gode tips og tricks i UDSKABER-håndbogen som er lavet specifikt til UDSKABER.  

 

Du kan også se hvordan UDSKABER-forløbet ser ud på billedet til højre.

UDSKABER ER FOR DIG, DER VIL TAGE HANDLING OG SKABE FORANDRING

Hvad går UDSKABER ud på?
UDSKABER er for unge med og uden flugterfaringer, der vil tage handling i samfundet og tage del i demokratiet. Vi sætter stemmeretten til side og giver plads til aktivismen, kunsten, musikken, kreativiteten og debatten. Deltagelse i demokratiet handler nemlig ikke kun om at stemme, det handler om at komme UD til andre og SKABE noget nyt – sammen med andre.    

 

UDSKABER-forløbet
Som UDSKABER kommer du gennem et forløb sprængfyldt med workshops om demokrati, magt og politisk forandring. Du bliver en del af en gruppe af unge, der alle sammen brænder for at tage del i demokratiet og ændre på noget i samfundet. Sammen med resten af UDSKABER-gruppen laver du aktioner som events, podcasts, festivaler, samtalesaloner, film eller andre kreative aktiviteter, der sætter fokus på jeres sag.

 

Visionsworkshop (opstart) 
Det hele starter med en visionsworkshop, hvor UDSKABER-gruppen finder en sag som I vil forandre. Det kan være alt fra flygtninges rettigheder til at sætte fokus på ensomhed eller manglende idrætsfaciliteter for unge. Sagen er noget I bestemmer i fællesskab i gruppen. Til visionsworkshoppen træner vi også nogle af de evner, som er afgørende for at kunne skabe forandring, nemlig din evne til at være modig omkring dine holdninger og vores fælles evne til at drømme om et bedre samfund.    

 Aalborg er åben for tilmelding

AALBORG

UDSKABER starter op med Visionsworkshop og Kick-off i Aalborg d. 14-15 august – tilmeld dig nu! 

Du tilmelder dig UDSKABER Aalborg ved at klikke her: 

🔥 MELD DIG TIL HER 

Lyder UDSKABER som noget for dig? Så kan du melde dig til nu. Du kan i oversigten se, hvornår UDSKABER kommer til din by: 

Aalborg – UDSKABER starter i Aalborg den 14-15 august. Meld dig til her. 

Vejle – Tilmelding åbner i efteråret 2021. 

Esbjerg – Tilmelding åbner i efteråret 2021. 

København – UDSKABER København er startet! Vil du være med? Skriv til anas@dfunk.dk  

Odense – UDSKABER Odense er startet! Vil du være med? Skriv til anas@dfunk.dk  

Aarhus – UDSKABER Aarhus er startet! Vil du være med? Skriv til anas@dfunk.dk 

UDSKABER-gruppens arbejde  

Efter Kick-off workshoppen arbejder UDSKABER-gruppen aktivt med den sag som I har valgt. Du og resten af UDSKABER-gruppen skal ud i verden og lave events, podcasts, kampagner, performances, festivaler og kunst, der skal skabe forandring i jeres by. Kun fantasien sætter grænser for hvad I kan lave!    

 

I UDSKABER-gruppen får I løbende mere træning og flere workshops, der er skræddersyede til at hjælpe jer på vej mod lige netop jeres mål. Det kan f.eks. være i historiefortælling, kampagne-værktøjer, debatteknik eller kreativ eventproduktion.    

 

UDSKABER København-gruppen arbejder lige nu med diskrimination af unge på arbejdsmarkedet. UDSKABER Odense-gruppen arbejder lige nu med udvisninger af syriske flygtninge.  

UDSKABER Aarhus-gruppen arbejder lige nu med udvisninger af syriske flygtninge.  

X