Image Alt

Udskaber

UDSKABER er et nyt ungefællesskab i DFUNK, hvor du sammen med andre unge kan tage handling og sætte nye dagsordner i din by. Dlærer om magt, aktivisme og demokrati og får konkrete redskaber såsom historiefortælling, kampagne-værktøjer og videoproduktion til, hvordan du i fællesskab med andre kan ændre på samfundet. 

UDSKABER ER FOR DIG, DER VIL TAGE HANDLING OG SKABE FORANDRING

Det hele starter på en weekend fyldt med UDSKABER-træning.

Som UDSKABER kommer du gennem en hel weekend sprængfyldt med træning demokrati, magt og politisk forandringVi sætter stemmeretten til side og giver plads til aktivismen, kunsten, musikken, dialogen og debatten. Deltagelse i demokratiet handler nemlig ikke kun om at stemme, det handler om at handle – sammen med andre 

 

På første dag arbejder vi med at gå fra individuelle frustrationer til fælles drømme – og i fællesskab finder vi frem til den sag, som vi vil arbejde på at forandreDet kan være alt fra at bekæmpe diskrimination til at sætte fokus på ensomhed eller manglende idrætsfaciliteter for unge. Sagen er noget vi bestemmer sammen i fællesskab. Vi træner også nogle af de evner, som er afgørende for at kunne skabe forandring, nemlig din evne til at være modig omkring dine holdninger og vores fælles evne til at drømme om et bedre samfund.  

 

På anden dag går vi mere konkret til værks og begynder at tage handling for at ændre på vores sag. I løbet af dagen får du redskaber til, hvordan du kan skabe forandring i samfundet. Sammen med resten af UDSKABER-gruppen lærer du at analysere magt, opstille krav og du lærer hvordan man får andre med på din sag. Vi lægger en slagplan for, hvordan vi vil skabe forandring og begynder at planlægge vores første aktion. Skal vi lave en podcast eller en festival? Skal vi arrangere en debat eller en performance?  

 

Når weekenden er omme er du både blevet klogere og modigere på at skabe demokratisk forandring – og du har sammen med en masse andre seje unge lagt en fælles strategi for, hvordan vi som UDSKABER-gruppe vil tage handlingNu er det blevet tid til at handle.  

UDSKABER-gruppens arbejde  

Efter første træningsweekend arbejder UDSKABER-gruppen aktivt med jeres sag. Du og resten af UDSKABER-gruppen skal ud i verden og lave events, podcasts, kampagner, performances, festivaler og kunst, der skal skabe forandring i jeres by. Kun fantasien (og strategien) sætter grænser!  

UDSKABER-gruppen får I løbende mere træning og flere workshops, der er skræddersyede til at hjælpe jer på vej mod lige netop jeres målDet kan f.eks. være i historiefortælling, kampagneværktøjer, debatteknik eller kreativ eventproduktion.  

Meld dig til her 

UDSKABER-gruppen er allerede startet i København. For mere info kontakt anas@dfunk.dk 

 

Men vi starter også UDSKABER-grupper op i Odense, Aalborg, Vejle, Aarhus og Esbjerg. Du kan se hvornår vi starter op i din by her:

Odense – Tilmelding åbner 29. Januar, første weekend 27. og 28. februar.
Aalborg – Tilmelding åbner 8. februar, første weekend 13 og 14. marts
Vejle – Tilmelding åbner 15. marts, første weekend 17. og 18. april
Aarhus – Tilmelding åbner 6. april, første weekend 8. og 9. maj
Esbjerg – Tilmelding åbner i efteråret

 

Vil du have besked, når UDSKABER kommer til din by? Skriv dig op her – så kontakter vi dig, når vi lancerer i en by tæt på dig!

X