Image Alt

Udskaber

Som UDSKABER bliver du en del af et fællesskab, der brænder for at tage del i demokratiet og ændre på noget i samfundet. Du kommer gennem et forløb sprængfyldt med workshops om demokrati, magt og politisk forandring. Sammen med resten af UDSKABER-gruppen laver du aktioner som events, podcast, kampagner, film eller andre kreative aktiviteter, der sætter fokus på jeres sag. Det handler om at komme UD til andre og SKABE noget nyt – sammen med andre

Hvem er UDSKABER for?

Hvem kan blive Udskaber

UDSKABER er for alle unge både med og uden flugterfaringer, der ønsker at se forandringer i samfundet. Uanset hvor meget du ved om demokrati, aktivisme og politik er du mere end velkommen – her er brug for alle.

Hvad arbejder vi med?

Hvad arbejder vi med

Aarhus: Udvisninger af syriske flygtninge

København: Ret til både uddannelse og permanent opholdstilladelse

Odense: Udvisninger af syriske flygtninge

Aalborg: At give unge med flugterfaringer stemme, så de selv kan fortælle deres historier.

Vejle: Tilmelding åbner i efteråret 2021

Esbjerg: Tilmelding åbner i vinteren 2022

Forløbet kort fortalt

Visionsworkshop:

Forløbet starter med en visionsworkshop, hvor I finder en sag I vil forandre. Det kan være alt fra flygtninges rettigheder til at sætte fokus på ensomhed eller manglende idrætsfaciliteter for unge. Derudover øver vi os i fælleskab i at drømme om et bedre samfund og være modige omkring holdninger.

 

Kick-off workshop:

Efter I har fundet jeres sag, er I nu klar til at finde ud af hvem I vil påvirke og hvordan I vil nå jeres vision. Til Kick-off-workshoppen begynder I at planlægge jeres første aktion. Skal I lave en podcast eller en festival? Skal I arrangere en debat eller performance? Det finder vi ud af sammen.

 

Aktionsmøder:

Efter de to workshops mødes UDSKABER-gruppen ca. hver anden uge, for at planlægge jeres kommende aktion. I får workshops fra professionelle, der hjælper jer med at lave den bedst mulige aktion. DFUNKs sekretariat støtter jer hele vejen – og så er det aktionstid.

🔥 VIL DU VÆRE MED?

Lyder UDSKABER som noget for dig? Kontakt os via mail her. Så vender vi tilbage til dig. 

Billeder fra UDSKABER-grupperne i Aarhus, Aalborg og Odense.

X