Image Alt

Sommercamps

DFUNK Sommercamp er 5 dage med fokus på fællesskab, kulturmøder og DFUNK-feeling hvor unge (16-30 år) fra hele verden mødes og bliver en del af et stort, uforglemmeligt fællesskab. Vores sommercamps er en del af projektet FællesSkaber.

 

For dig der for nylig er kommet til Danmark som flygtning, er opholdene en mulighed for at lære andre unge i Danmark at kende, træne dit danske sprog i praksis, lære nyt og få en fantastisk oplevelse. 

For dig der ikke er kommet til Danmark som flygtning (eller har boet her længe), er opholdene en mulighed for at byde dine nye medborgere velkommen til landet, blive inspireret af deres historier og syn på verden, og derved få en fantastisk oplevelse og nyt perspektiv på dit eget liv.

 

🌱 For at deltage, skal du være medlem af DFUNK (100 kr./år) for at deltage. Det kan du gøre her. Når du er medlem af DFUNK, er opholdet gratis, og vi betaler også transporten til og fra campen.

KVINDECAMP

De seneste to somre har vi afholdt camp kun for kvinder. Kvindecampen er for dig, der har lyst til at have det sjovt og udvikle dig i et trygt kvindefællesskab. Både deltagere og frivillige er nemlig kvinder.  

 

Programmet består af kreative workshops med kvindelige undervisere (dans, krea, teater, kunst mm.), hyggelige fælles aktiviteter og fælles madlavning. Der vil være plads til gode snakke, hygge og nye venskaber. Der er plads til ca. 40 deltagere kvindecampen. Vi hjælper dig med transporten til og fra campen, og vi ringer dig gerne op for at fortælle mere.

SOMMERCAMP

Sommercampen er for unge med og uden flygtningebaggrund fra hele landet. Programmet består af workshops (parkour, dans, rap, kunst, teater mm.), sport og fælles madlavning. Du vil blive undervist af professionelle undervisere, og hvis du har lyst, vil du også få mulighed for at undervise de andre deltagere i noget, som du er god til – fx yoga, arabisk sprog eller etiopisk dans.  

 

På Sommercampen er der også mange fællesaktiviteter, som fx koncert, fest (ingen alkohol), udflugt mm. Der plads til cirka 70 deltagere.

Praktisk info

Hvem kan deltage?

DFUNK Sommercamps er tre forskellige ophold for unge mellem 16 og 30 år. Campene er både for unge, som er kommet til Danmark som flygtninge, og for andre unge, som gerne vil lære unge med flygtningebaggrund at kende. På opholdene møder du andre unge fra hele verden, som nu lever i Danmark.  

 

Frivillige står for at lede campen. Halvdelen af de frivillige ledere er selv kommet til Danmark som flygtninge. Som deltager skal du derfor ikke stå for at planlægge noget, men de frivillige vil bede om din hjælp undervejs, så I sammen kan skabe fem oplevelsesrige dage.

Hvad skal jeg vide?

Vi kan desværre ikke love, at alle får plads på en camp, da der er rigtig mange, der gerne vil med. Du får svar på din ansøgning i midten af maj ved, at vi sender en mail til dig. Hvis du har fået en plads, skal du skrive eller ringe til os og fortælle, om du stadig gerne vil med. Efter nogle uger får du et brev fra os med posten med praktisk information om transport, program og pakkeliste. 

 

Du skal selv bestille en togbillet til sommercampen, men du får pengene tilbage fra DFUNK, når du er ankommet. Vi står på stationen med et DFUNK-banner og venter på dig, og så kører vi i bus sammen til campen. Du kommer til at sove på værelse med 1-2 andre.

X