Image Alt

Landsbestyrelsen

Landsbestyrelsen er DFUNKs øverste myndighed mellem vores generalforsamlinger. De har det strategiske og politiske ledelsesansvar for udviklingen af organisationen.

Landsforperson

JETON KRYEZIU

jeton@dfunk.dk

 

Jeton vil til enhver tid stå forrest for, at unge med flugterfaringer får de rettigheder, som ethvert demokratisk samfund burde give dem. Jeton har været en del af DFUNK siden 2016. Han fandt hurtigt ud af, hvad ”DFUNK-feeling” var for en størrelse med dens elementer af fællesskab, mangfoldighed, inklusion og det ekstra krydderi af den kultur, som DFUNK består af.

 

Han har været med til at styrke DFUNKs synlighed via oplysningsarbejde udadtil samt haft bærende roller i organisation, hvor han været med til at afholde alt fra paneldebatter til nationale kampagner. Som landsforperson vil Jeton være visionær ift. at give DFUNK en stemme i samfundet – men også være med til at styrke samarbejdet internt i organisationen. Jetons største drøm er, at vi får et stort, samlet DFUNK med en stærk og mangfoldig stemme i det multikulturelle danske samfund!

Politisk næstforperson

Rahima Abdullah

rahima@dfunk.dk

 

For Rahima er det vigtigt, at endnu flere unge flygtninge bliver en del af DFUNK. Da hun selv kom til Danmark, følte hun sig ensom og troede ikke, at danskerne gad være sammen med hende. Nu vil hun kæmpe for, at andre unge flygtninge ikke skal have det på samme måde.

 

I sine første tre år i Danmark, var Rahimas oplevelse af danskerne, det som medierne skrev om flygtninge. I DFUNK mærkede hun et fællesskab, som var helt anderledes, og det ønsker hun, at alle skal opleve.

 

Rahima er en aktiv stemme i den offentlige debat, hvor hun skriver debatindlæg og deltager i debatter med eksempelvis politikere, og hun drømmer om at være med til at styrke DFUNKs politiske deltagelse i debatten.

Organisatorisk næstforperson

Peshank Kango

peshank@dfunk.dk

 

Peshank blev valgt ind i landsbestyrelsen med et håb om at mindske kløften mellem flygtninge og dem, der er født i Danmark. Han vil bruge sin egen personlige fortælling til at skabe forståelse og dialog.

 

Peshank blev en del af DFUNK i forbindelse med story-telling projektet ‘Flygtninge Fortæller’ efter at have været i Danmark i 4 år. Det var reaktionerne fra publikum, der inspirerede ham til at tro på, at han kan være med til at ændre opfattelsen af ‘flygtninge’ med sin personlige fortælling.

ABDULLAH SAKKA

abdullah@dfunk.dk

 

Abdullah vil kæmpe for, at DFUNKs fællesskab inspirerer resten af samfundet.

 

Abdullah kom til Danmark fra Syrien i 2015, og allerede efter 7 måneder blev han en vigtig del af DFUNK. Han vil bruge sin tid i bestyrelsen til at få medierne til at tale med flygtninge i stedet for om dem, for som han siger:

 

“Når debatten handler om folkeskolen, snakker man med en lærer. Når den handler om sundhed, snakker man med en læge, men når det handler om flygtninge, snakker man kun med politikere”.

Joakim Nørkjær

joakim@dfunk.dk

 

Joakim har været med i DFUNK i over 3 år, og siden han kom med, har han været meget aktiv, blandt andet som medlem af regionsbestyrelsen i Nordjylland og som en del af DFUNK Outreach, DFUNK Debat og fodboldholdet i Aalborg.

 

“Værdier som åbenhed, imødekommenhed og tolerance er essentielle for en organisation som DFUNK. Derfor skal vi både praktisere dem internt og promovere dem i verden uden for DFUNK”, fortæller Joakim.

 

Joakim vil i bestyrelsen arbejde for, at DFUNK kommer på folks læber for det fantastiske eksempel på positivitet og mangfoldighed, som DFUNK er. 

Safa Burghle

safa@dfunk.dk

 

DFUNK er og vil altid være i Safas hjerte. Hun var med til at starte DFUNK Fyn for 10 år siden og har aldrig følt, at hun har været i et bedre fællesskab. Hun har siden da besiddet næsten alle roller i en regionsbestyrelse samt været koordinator og ansvarlig for flere DFUNK-grupper og -projekter. DFUNK har bragt Safa stor glæde i over 10 år, og hun vil arbejde for, at vi bliver ved med at glæde alle, der er en del af vores fællesskab.

 

Safa vil sætte fokus på at kigge indad i organisationen og sørge for, at vores arbejde når ud til alle. Hendes ønske er at skabe et større og stærkere DFUNK og fællesskab ved at have en større stemme i den politiske debat, og vi kan blive set som eksperter på udlændinge- og integrationsområdet.

SALAH ZADA

salah@dfunk.dk

 

Salah oplever DFUNK som en organisation, der går meget op i fællesskab, mangfoldighed og medmenneskelighed. DFUNK gør et kæmpe arbejde for integration og for at samle unge med flugterfaringer og andre unge i et stort og stærkt fællesskab, hvor man kan være sig selv og bidrage med det, man kan, fortæller Salah.

 

Salah vil bruge sit mandat til at kæmpe for sine og unges rettigheder, da han synes at det er på tide, at vi bevæger os politisk og forandrer de regler, der gør omstændighederne sværere for os. DFUNK er nemlig vigtig for at skabe bedre integration og mere mangfoldighed.

Signe Husted

signe@dfunk.dk

 

Signe har siden 2018 været frivillig i flere af DFUNKs grupper. Hun startede i Ung-til-Ung Kvindegruppen i København og har siden være frivillig på både Kvindecamp og -weekend.

 

Med sin plads i bestyrelsen vil Signe arbejde for at  gøre DFUNK endnu mere synlig, så flere kender til vores arbejde. Udover at vores fællesskab skal vokse, så vil Signe fokusere på, at vi også have flere mennesker, som ikke tager del i DFUNK, til at vide hvem vi er. Omverdenen kan nemlig lære af DFUNK, fortæller hun.

Sami Hourany

sami@dfunk.dk

 

Sami stillede op som bestyrelsesmedlem, fordi han vil gerne sætte fokus på, hvordan DFUNK kan få flere unge deltagere til at melde sig ind i organisationen. 

 

For Sami er DFUNK mere end et socialt fællesskab. Det er for nogle af de unge også en demokratisk oplevelse i sig selv, da det for nogle DFUNK’ere er deres første møde med demokratiske oplevelser. Sami vil gerne være med til at styrke denne oplevelse hos DFUNKere.

X