fællesskaber

Alle kan blive Fælles-Skabere

🌱 ☀️ 💡 FællesSkaber er et projekt, hvor unge flygtninge og andre unge mødes og skaber sammen.

Idéen bag FællesSkaber er at skabe frivillige arbejdsfællesskaber på tværs af kulturelle og sproglige skel, hvor alles evner og ressourcer kommer i spil. Sammen udvikler og afvikler de frivillige projekter til glæde for andre og bruger den energi, der opstår, til at skabe endnu flere initiativer.

SOMMERAKADEMI

Sammen planlægger de frivillige ledere sommercampen og kvindecampen til glæde for nytilkomne unge flygtninge og andre unge i Danmark. Halvdelen af de frivillige er selv kommet til Danmark som flygtninge.

På Sommer Akademiet lærer de frivillige om faciliterende lederskab, projektplanlægning, samarbejde og kommunikation i mangfoldige grupper. Det rummelige fællesskab og personlig udvikling af den enkelte frivillige leder er i centrum for Sommer Akademiet.

SOMMERCAMPS

De frivillige afholder to camps – en sommercamp og en kvindecamp. På begge camps mødes unge mennesker fra hele verden i en uge i sommerferien og bliver en del af et stort, uforglemmeligt fællesskab.

Presse og medieomtale

Sommercamp 2020

DR : 26-årige Roudi fra Syrien er på fynsk sommerlejr: ‘Det har været mit livs bedste sommer’ – om Sommercampen 2020.

 

Sommercamps 2019

I 2019 afholdte vi tre camps. Se med her:

 

Herning Folkeblad: En genvej til integration – om Sommercamp Vest.

 

TV 2 FynSommerlejr kun for kvinder – Her kan jeg tage mit tørklæde af – om kvindecampen.

 

TV2 ØST: Maryam fra Syrien er på sommercamp: Alle er åbne – om Sommercamp Øst.

Minder fra sommercamps 🧡

FællesSkaber er en bevægelse, hvor flere og flere unge inviteres til blive frivillige fælles-skabere og gøre en forskel for andre. Hvis du vil vide mere om projektet, så skriv til Betty Tadesse: [email protected]. Projektet FællesSkaber er blevet til med støtte fra Tryg Fonden. Projektet er desuden støttet af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) og Arbejdsmarkeds Feriefond (AFF).

X