Nyt samarbejde med GGWCUP

Endnu flere kvinder skal være en del af fodboldfællesskabet i Aarhus

Som ny samarbejdspartner til Global Goals World Cup Denmark, åbner DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom ekstraordinært op for ugentlige fodboldtræninger for unge kvinder i Aarhus. I løbet af foråret og sommeren 2022 vil nye mangfoldige fodboldfællesskaber tage form og blomstre, som optakt til GGWCUP’s fodboldturnering og bæredygtighedsfestival, der løber af stablen til august.

 

På DFUNK’s kvindefodboldhold er der plads til sjove fælles oplevelser, høj puls og meningsfulde møder på fodboldbanen. Holdet, som i 2021 vandt andenpladsen for årets ungdomsforening kåret af DUF, har lykkedes med at mødes om en simpel aktivitet, hvor sprog, baggrund og niveau ikke er afgørende for, at blive en del af fællesskabet. Alle har samme muligheder og er ligestillet uanset udgangspunkt. På kvindefodboldholdet er der plads til at være modige og til at turde, at gøre noget, som man ikke nødvendigvis mestrer endnu. Der er plads til at lære, at fejle og at øve sig

DFUNK’s direktør, Natasha Al-Hariri, er ambassadør for Global Goals World Cup Denmark (GGWCUP) og glæder sig over, at DFUNK skaber fundamentet for et fælles, socialt fodboldfællesskab for kvinder i Aarhus;

”Vores fællesskaber er for alle, og når vi ser meningsfulde partnerskaber, så slår vi til! Det er vigtigt for os at skabe så lav barriere for deltagelse som muligt. Når vi åbner vores træninger op, så bidrager vi med et fællesskab til dem der måske ikke ellers har et, eller har mulighed for at udforske kærligheden til fodbold”.

Mange GGWCUP deltagere kommer fra den aktivistiske verden. De finder konceptet interessant med at udvælge et verdensmål og arbejde med at skabe lokal, bæredygtig forandring og så er de modige, fordi de tør at tage udfordringen op og deltage i den store fodboldfest, som GGWCUP kulminerer i. Ved at DFUNK åbner op for sine fodboldtræninger, får GGWCUP deltagere en unik mulighed for at blive en del af et fodboldfælleskab som optakt til sommerens turnering. Samarbejdet muliggør også, at DFUNK som organisation når ud til flere unge kvinder og på sigt udvider sit fodboldfællesskab med både medlemmer og frivillige. Sammen vil DFUNK og GGWCUP sætte fokus på, hvordan fodbold kan skabe dialoger, glæde og trivsel.

 

Permasport er en forening og et fællesskab, som oplyser omkring bæredygtighed og sport og aktivere handling for FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling. Permasport er stiftet af unge iværksættere fra sportsverdenen, eventbranchen, aktivistiske foreninger og perma-kultur, med en fælles nysgerrighed på at udforske, hvad der sker, når viden og erfaring flyttes fra et domæne over til et andet. Global Goals World Cup er Permasports hovedevent i 2022.

 

X