Lege (gode til første møde)

I situationer, hvor sproget er en udfordring, og hvor man har brug for hurtigt at bryde isen, er lege et rigtig godt værktøj. Her har vi samlet en liste over nogle gode, sjove og nemme 'lær hinanden at kende'-lege.

 

Hvis jeg var et dyr: Man siger sit navn og et dyr, der starter med samme bogstav som ens navn (eksempelvis Ole, Orangutang) – man skal huske de foregående navne og dyr. God måde at få folk til at grine, når man kun kan huske dyret og ikke navnet. Denne leg kan også leges med et beskrivende ord om sig selv, som også starter med samme forbogstav (eksempelvis sjove Søren). 

 

Sandt eller falskt? Hver deltager skal finde tre udsagn om sig selv (og enten skrive dem ned eller sige dem højt). To af dem skal være sande og den sidste skal være falsk. Nu er det op til gruppen at finde ud af, hvad der er hvad. Det her er en leg, som ikke nødvendigvis behøver at blive leget i starten. Den kan også bruges med en etableret gruppe, hvor alle kender hinanden. 

 

Stilleleg: Man får en opgave - eksempelvis at man skal stå på en række, hvor den yngste står forrest og den ældste står bagerst. Man skal selv finde ud af rækkefølgen, men uden at sige noget. Andre forslag til rækkefølger; fødselsdage (januar først, december sidst), skostørrelse, hårfarve osv. 

 

Jeg fortæller og du tegner: Til at starte med skal alle tegne en tegning (den skal ikke være for kompliceret). Herefter går man sammen to og to og stiller/sidder med ryggen til hinanden. Nu går det ud på at man skal tegne hinandens tegning. Den ene starter med udførligt og detaljeret at fortælle hvordan sin tegning ser ud (eksempelvis: i øverste højre hjørne er der en sol med syv streger som solstråler…), mens den anden tegner det han/hun hører. Herefter bytter man. Det er en kommunikations- og lytteøvelse, men hvor der helt sikkert er mulighed for at grine af og med hinanden. 

 

Kan du gætte, hvem jeg er? Deltagerne får skiftevis en post-it i panden, hvorpå der står et navn på en kendt, en tegnefilmsfigur eller hvilken kategori man nu vælger. Nu skal personen med post-it i panden gætte hvem han/hun er og man må kun stille ja og nej spørgsmål. Denne leg egner sig nok bedst til grupper, der kender hinanden og ikke første gang man mødes. 

 

Kluddermor: Denne aktivitet er beregnet til grupper der kender hinanden godt og er trygge ved at være tæt på hinanden.