Flygtninge Fortæller

HISTORIER FRA UNGE FLYGTNINGE

Vi har skabt en ramme, hvor unge flygtninge kan fortælle deres personlige historier

 

Det kan opleves til lokale events eller på cykelturen. Til storytelling workshops finder fortællere frem til deres historie. De fortæller i øjenhøjde om flugt, nye venskaber eller sjove misforståelser på sprogskolen. Fortællerne kommer fra vidt forskellige lande, konflikter og steder i Danmark, men de har alle oplevet at flygte og starte forfra. I Flygtninge Fortæller inviteres du ind i det intime rum, der opstår, når mennesker deler personlige historier.

 

 

1 projekt – 3 oplevelser

FORTÆLLER-EVENTS

Unge flygtninge fortæller historier fra deres liv. Oplev de storytelling-uddannede fortællere ved ét af de mange events som frivillige kræfter arrangerer i hele landet, eller henvend dig for at få en fortæller på besøg til dit event.

PODCASTS

Kom tæt på unge flygtninges liv, mens du cykler eller hjemme i sofaen med vores podcasts. 9 unge inviterer dig ind i deres almindelige ualmindelige historier. De fortæller om drømme, venskaber, flugt og at leve med minderne om et andet liv. 

DANMARKSTURNÉ 17/18

Fortællinger på Flugt var resultatet af otte modige unges beslutning om at fortælle historier fra deres liv på udsolgte teaterscener i hele landet. Turnéen gav hele Danmark muligheden for at møde unge flygtninge på deres egne præmisser.

Podcast – lyt med!

  

Mød 9 unge flygtninge med hver deres historie, når de inviterer dig helt tæt på

 

De fortæller om højskole, venskaber og drømme, men også om de svære følelser, flugt over Middelhavet og når livet er sat på standby. Så smid dine headphones i ørene på farten eller derhjemme - og hør ni unge fortælle historier fra deres liv på deres præmisser. Lyt fortællingerne her, eller hent vores podcasts Flygtninge Fortæller på iTunes, CastBox, Podbean, Podcast Addict og Spotify.

 

 

SÆSON 2 : Fortællinger på Flugt 

I sæson 2 møder du Abdullah, Babishayini, Greg, Moutaz og Hagos. De 5 unge kommer fra hele verdenen - Sri Lanka, Eritrea, Syrien og det tidligere Sovjetunionen, men fælles for dem er, at de alle har oplevet at flygte og starte helt forfra i Danmark. Fortællingerne er fra vores landsdækkende storytelling-turné ’Fortællinger på Flugt’, hvor en gruppe unge var igennem et intensivt workshop-forløb for at finde frem til netop den historie fra deres liv, de ønsker at dele med Danmark. 

 

 

Kom med backstage

Mød Liya, Greg, Abdullah og 5 andre unge fortællere, som i vinteren 2017/2018 fortalte historier fra deres liv på teaterscener i hele Danmark i storytelling-forestillingen. ’Fortællinger på Flugt’. Kom med backstage, når holdet bag fortæller om processen, nerverne og idéen med projektet.

 

Abdullahs historie starter i et lille værelse

i Nørre Aaby på Fyn, hvor han er blevet boligplaceret efter sin flugt. Han føler sig usikker og frygter for sin fremtid. Men så møder han Anne Grethe. Hør Abdullah fortælle om jul, lyskryds, savn og venskabet, der ændrede hans liv.

 

Babishayini flygter alene

fra Sri Lanka som 16-årig. Da hun ankommer til Danmark, ved hun ikke engang hvad en dyne er. Hør hendes fortælling om at leve på standby i et asylcenter, breve fra Udlændingestyrelsen, Schweiz - og om at blive ved med at kæmpe, når de fleste ville give op.

 

Gregorys mor er fra Armenien

Hans far er fra Rusland. Da Sovjetunionen krakelerer, hører de ingen steder hjemme og må flygte. Gregory fortæller om stearinlys, tysk TV og rapper på Danglish, om at være ung på et asylcenter - fanget mellem lande og kulturer, hvor det kan være svært at få lov til at høre til.

 

Moutaz er palæstinenser

og født flygtning – i Syrien. Da krigen i Syrien bryder ud, bliver hans familie tvunget på flugt igen. Han ankommer alene til Danmark og prøver nysgerrigt at forstå de nye normer. Hør Moutaz fortælle om flugten over Middelhavet, delfiner, kindkys og om at lægge sin fortid bag sig, for at kunne leve videre.

 

Hagos’ historie starter på en torsdag

hvor han bliver adskilt fra sin kæreste i forsøget på at finde frihed. Det sker i Libyen under flugten. Hør Hagos fortælle på nordjysk om dagen, der ændrede hans liv, kærlighed og hverdagen i Vrå, i en historie, der strækker fra Eritrea til Danmark.

 

 

 

SÆSON 1 : Hverdagsfortællinger 

I sæson 1 kan du møde Majd, Nabait og Diaa fra Syrien og Eritrea. Du møder dem midt i deres almindelige ualmindelige hverdag med højskoleliv, frirum og når lyden af charterfly forveksles med bombefly. De fortæller om at starte forfra i Nykøbing Falster, at ville gøre sin far, som stadig er fanget i Syrien, stolt, og om at elske Gulddrengens beats. For hvordan er det at leve som ung i Danmark, når man efterladt et helt andet liv bag sig?

 

 

Majd, konditordrømme & bombefly

Majd drømmer om at blive Danmarks bedste konditor. Han drømmer også om at se sin far, som han har været adskilt fra i 5 år. Mød Majd fra Syrien, som bor i Gulddrengens hjemby Vejle, hvor han har en veninde, der går under navnet mussemor, og hvor minderne fra krigen nogle gange indhenter ham.

 

Nabait, Libyen & stuvet hvidkål

Nabait savner Hannah. Nabait og Hannah mødtes i Libyen under flugten fra Eritrea, og dannede et særligt bånd. Nu går Nabait på højskole, hvor hun optræder i musicals, får serveret stuvet hvidkål og har fundet et frirum. Men det kan godt være svært at snakke om hjemlandet og oplevelserne på flugten med højskolevennerne.

  

Diaa, Nykøbing Falster & flugt

Diaa fryser, da han står ud af bilen i Nykøbing Falster. Byen var hans første hjem i Danmark. Nu vender han tilbage for at tale om flugten fra Syrien, motorstop på Middelhavet og om at starte helt forfra. Kom med, når Diaa besøger sit gamle kollegie, møder en gammel ven og viser Silke sit yndlingssted.

 

 

Flygtninge Fortæller Podcast sæson 1 er produceret af journalist Silke Fensman, som også har produceret afsnittet 'Velkommen til Fortællinger på Flugt' i sæson 2. Sæson 2 er produceret af Mads Petter Kühnel for Filt CPH. Illustrationerne er tegnet af Clara Ernst. Podcastene er blevet til med støtte fra Nordea-fonden og CISU – Civilsamfund i Udvikling. 

 

Læs mere om tankerne bag podcasten i vores pressemeddelelser lige her.

 

 

 

Oplev fortællinger nær dig

LOKALE EVENTS OG FRIVILLIGGRUPPER

Live storytelling

 

Du kan møde unge flygtninge til frivillig-arrangerede events i hele landet. Her deler de deres historier på egne præmisser og fortællerne kommer også gerne på besøg hos alle, der vil lytte. Vi uddanner hvert år et hold trænere, som løbende afholder workshops i storytelling for unge flygtninge. Fortællerne tager herefter ud og fortæller deres historie på store og små scener. Flygtninge Fortæller events stables på benene af frivillige eventmagere, som ved en masse om kommunikation og eventplanlægning.

 

 

 

 

 

Få en fortæller på besøg

Vi har afholdt lokale fortæller-events på Studenterhuset i Odense, Teater Mungo Park i Allerød og på caféer og kulturhuse i Aarhus og Aalborg. Vi er åbne overfor nye idéer til, hvor og hvordan man kan formidle de vigtige historier. Vi byder derfor alle henvendelser og idéer velkommen.

 

Vi kan desværre ikke imødekomme alle ønsker, men skriv til Lærke Blom Madsen på  laerke.madsen@dfunk.dk

 

 

Bliv frivillig 

Bliv en del af et fedt fællesskab, og få erfaring med storytelling, workshops og events.

 

Bliv fortæller

Har du flygtningebaggrund og  en historie, som du vil dele, så bliv fortæller! Meld dig til her, så kontakter vi dig! 

 

Bliv træner eller eventmager

Vil du være med til sikre at fortællernes historier kommer bredt ud? Så bliv frivillig i Odense eller København. Skriv en mail til Lærke Blom Madsen på  laerke.madsen@dfunk.dk

 

 

Følg med på Facebook

Vores lokale Facebook-sider holder dig opdateret om kommende events, så giv os et like og følg med:

 

Flygtninge Fortæller Aalborg

 

Flygtninge Fortæller Fyn

 

Flygtninge Fortæller København

 

Flygtninge Fortæller Aarhus

 

 

 

Fortællinger på Flugt

STORYTELLING-FORESTILLING

Unge flygtninge mødte Danmark

 

Fortællinger på Flugt var resultatet af unge flygtninges modige beslutning om at fortælle en historie fra deres liv. I vinteren 2017/18 fik publikummer i hele landet muligheden for at møde unge flygtninge på deres egne præmisser. De fortalte om deres oplevelser - ærligt og direkte. Fortællerne var hverken debattører eller retorikere, men almindelige mennesker med ualmindelige historier. 

 

 

 

 

  

 

Danmarksturné

Fra november 2017 til marts 2018 fortalte unge deres historier fra nogle af landets fedeste teaterscener. Turnéen startede på Bremen Teater i København, besøgte Teater Nordkraft i Aalborg, Teater Momentum i Odense og Teatret Svalegangen i Aarhus før den sluttede på Folketeatret i København. Undervejs blev 2000 publikummer inviteret ind i det intime rum, der opstår, når mennesker deler personlige historier. Som viste hvor forskellige vi er, og ikke mindst hvor meget vi har til fælles.

 

 

8 fortællere – 5 forskellige lande

Til Fortællinger på Flugt kunne man møde Amro, Abdullah og Moutaz fra Syrien, Babishayini, som flygtede alene fra krigen i Sri Lanka, Hagos og Liya fra Eritrea, Popal fra Afghanistan og Greg fra det tidligere Sovjetunionen.  Selvom fortællerne kom fra vidt forskellige lande og konflikter, har de alle har oplevet at flygte og starte et helt nyt liv i Danmark. 

Fortællerne gennemgik et intenst workshop-forløb sammen med Forvandlende Fortællinger, hvor de fandt frem til netop den historie de vil dele med publikummer i hele landet.

 

Presse og medieomtale

Læs vores pressemeddelelse her. Hvis du vil vide mere Fortællinger på Flugt, så skriv til Lærke Blom Madsen på laerke.madsen@dfunk.dk

 

Format : Han glemmer aldrig den dag hans kæreste forsvandt

 

P1 Morgen : Unge flygtninge fortæller deres historier

 

FTV2 Nord : Fortællinger på Flugt 

 

P4 Nordjylland : P4 Eftermiddag - Live fra generalprøven 

 

UTV2/FYN : Unge flygtninge fortæller deres historie på teaterscenen

 

Fyens Stiftstidende Scene : Fortællinger på Flugt 

 

 

   

 

Mød fortællerne Amro og Popal

Til forestillingerne fik alle fortællerne mulighed for at præsentere sig selv inden de mødte publikum – se to af præsentationsfilmene her. 

 

 

 

'Vi er ikke et problem. Vi er et resultat af et problem'


Hør Amro fortæller om hvorfor han flygtede fra Syrien til Danmark og hvad Lars Mikkelsen har med integration at gøre.

 

 

'Hvorfor spiser I så mange kartofler?'

 

Popal kom alene til Danmark fra Afghanistan som teenager. Nu har han en familie her, men han synes stadig at danskere spiser lidt for mange kartofler.

 

 

 

 

 

 

Flygtninge Fortæller er blevet til med støtte fra Nordea-fonden i 2017-2019. 

 

 

 

 

 

Projektet støttes også af CISU - Civilsamfund i Udvikling.