FÆLLESSKABER

 

 

Alle kan blive Fælles-Skabere 🌱 ☀️ 💡

 

FællesSkaber er et projekt, hvor unge flygtninge og andre unge mødes og skaber sammen. 

 

Idéen bag FællesSkaber er at skabe frivillige arbejdsfællesskaber på tværs af kulturelle og sproglige skel, hvor alle evner og ressourcer kommer i spil. Sammen udvikler og afvikler de frivillige projekter til glæde for andre og bruger den energi, der opstår, til at skabe endnu flere initiativer. 

 

 

 

UDDANNELSE FOR FRIVILLIGE

Sommer Akademi

 

Sammen planlægger over 40 frivillige tre sommercamps til glæde for nytilkomne unge flygtninge og andre unge i Danmark. Halvdelen af de frivillige er selv kommet til Danmark som flygtninge. 

 

På Sommer Akademiet lærer de frivillige om faciliterende lederskab, samarbejde og kommunikation i mangfoldige grupper, lederskab og projektplanlægning. Det rummelige fællesskab og personlig udvikling af den enkelte frivillige leder er i centrum for Sommer Akademiet. 

 

Du kan søge om at komme med som frivillig på Sommer Akademiet igen i 2019. Læs mere her. 

EN UFORGLEMMELIG UGE

SOMMERCAMPS 

 

De frivillige afholder tre sommercamps i 2019, hvor unge mennesker fra hele verden mødes i en uge i sommerferien og bliver en del af et stort, uforglemmeligt fællesskab.

 

I år afholder vi for første gang en 'Kvindecamp' - her er både frivillige og deltagere kvinder. Sammen skaber de et trygt og stærkt kvindefællesskab. 

 

I marts 2019 kan du søge om at komme med på en af de tre sommercamps. Læs mere her.

REGIONALE IDÉ-WORKSHOPS

VÆRKSTEDER 

 

Efter de fire sommercamps samler vi deltagerne i deres lokalområder og inviterer nye frivillige med til at skabe lokale aktiviteter og initiativer. Vores værksteder er idé-udviklingsworkshops, der gør, at nye ideer får liv, og at fællesskabet fra DFUNK’s sommercamps lever videre lokalt.

 

Med afsæt i værkstederne arbejder frivillige i hele landet nu på at sætte 5 nye aktiviteter i gang: 

 

MadMekka O-town i Odense

Ung-til-Ung i Hjørring

MadMekka i Aalborg

DFUNK Folkefest i Aarhus

'Kend din by' i København

Presse og medieomtale 

 

FællesSkaber er en bevægelse, hvor flere og flere unge inviteres til blive frivillige fælles-skabere og at gøre en forskel for andre. Projektet er støttet af TrygFonden og kører i 2018-19. Hvis du vil vide mere om projektet, så skriv til Mikala Due-Christensen: mikala.due@dfunk.dk

 

Sommercamps 2018

I 2018 afholdte vi fire camps. Se med her:

  

Sommercamp Vest 📽 

TV Syd : Sommerlejr for flygtninge 

 

Naturcamp 📽 

TV 2 Fyn : Lær dansk med en tømmerflåde 

 

Sommercamp Øst 📄 + 📽 

TV midtsjælland : DFUNK Sommercamp på Skovbo Efterskole 

 

Sommerhøjskole 🎧 

P4 Morgen 

 

 

 

Projektet FællesSkaber er blevet til med støtte fra Tryg Fonden. Projektet er desuden støttet af Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) og Arbejdsmarkeds Feriefond (AFF).