Ta' med os på højskole

  

NGO-VERDENEN, KULTURMØDER, EVENTMAGERI OG FLYGTNINGEAGENDA

Overvejer du et ophold på højskolelinjen Skaberiet, så skriv en mail til Sally: sally@brenderuphojskole.dk

 

Flygtninge x forandring

DFUNK har i samarbejde med Brenderup Højskole udviklet faget Skaberiet – Flygtninge & Forandring. På Skaberiet samarbejder unge flygtninge og unge fra Danmark om at skabe social forandring med flygtningesagen i centrum. Skaberiet er for dig, der vil lære at starte projekter, møde mennesker fra hele verden, og er motiveret af at skabe forandring for og med unge flygtninge. Kulturmødet er drivkraften i fællesskabet og i undervisningen.

  

Besøg Brenderup Højskole 

Book et besøg på Brenderup Højskole. Skolen ligger på Fyn i grønne omgivelser tæt ved strand og omgivet af en permakulturhave og off-grid huse. 

 

TILMELDING 

Har du spørgsmål om linjefaget og tilmelding, så skriv en mail til os: skaberiet@dfunk.dk. Eller klik her for at gå direkte til tilmeldingsskemaet.

 

 

 

 

Skab projekter der forandrer 

Skaberiet er et unikt højskoleophold, hvor du knytter bånd på tværs af kulturer og skaber et meningsfuldt fællesskab. Som elev på Brenderup Højskole får du konkrete erfaringer med facilitering, samarbejde og projektstyring, ligesom du vil få nuanceret indsigt i flygtningeproblematikken og lære at udtrykke dig gennem forskellige medier og teknikker.

 

SKABERI I DIT VIDERE LIV

Skaberiet ruster dig til at arbejde med kulturmøder, flygtningeproblematikker, eventmageri og aktivisme fremadrettet, og giver dig værktøjerne til at skabe forandring i verden udenfor højskolen og i dit eget liv. Som en del af højskoleopholdet kan du få vejledning til, hvordan du kan bruge dine interesser og erfaringer fra højskolen i dit videre liv.

 

 

 

  

 

 

Et linjefag - to dele

.

 

 

Projektværkstedet

 

Skaberiet består af to dele. Den første del er Projektværkstedet, hvor vi arbejder med projektledelse og samarbejde på tværs af kulturelle, sproglige og erfaringsmæssige baggrunde. Vi bruger vores forskellighed til at skabe de bedste projekter. I Projektværkstedet får du konkrete værktøjer til at gå fra idé til handling – og hands-on erfaring med at planlægge og afholde en række store og små events!

 

 

Fakta & Fortælling

 

Den anden del er Fakta & Fortælling, hvor vi undersøger makroperspektiver i flygtninge- og asylpolitik i Danmark og internationalt gennem film, foredrag og debat. Det kobler vi med mikroperspektivet i form af den personlige fortælling og dennes potentiale til at skabe forandring hos både fortæller og lytter. I Fakta & Fortælling får du viden om den globale flygtningesituation, indsigt i flygtninges fortællinger, og du får træning i at udvikle din egen personlige fortælling og fremføre den foran et publikum.

 

SAMARBEJDSPARTNERE

 

 

 

En bæredygtig alternativ studietur

 

Med tomlen som billet drager vi, når foråret banker på, ud på de fynske landveje og går i samtale med de danske billister om Danmarkskanonen.

 

På Skaberiet vil vi gøre noget nyt, og skabe et alternativ til den klassiske udenlandsk-studietur – vi har derfor i samarbejde med Blaffernationen skabt en alternativ bæredygtig studietur hvor vi oplever vejkantsdanmark gennem samtaler og blafferi.

 

 Læs mere on Blaffernationen lige her.

 

UNDERVISERNE på linjen

Du vil blive undervist af et ungt, dynamisk læreteam med professionel erfaring med NGO-verdenen, projektledelse og flygtningeproblematikker.

 

 

SALLY MORELL LUNDORF

Linjefagslærer og projektleder

 

sally@brenderuphojskole.dk

 

Sally har en bachelor i antropologi med fokus på migration og kreativ organisationsudvikling. Hun har en legende tilgang til iværksætteri, og har arbejdet med unge og social forandring i Børns Vilkår, DFUNK og forskellige internationale NGO’er. Hun har arbejdet med forandringsprocesser organisatorisk, men også gennem dans, cirkus og gadeidræt i Latinamerika, Indien og Libanon. Hendes erfaring er at kulturforståelse opstår, når unge er fælles om at skabe noget sammen. 

 

Sally har tidligere været ansat hos DFUNK, hvor hun har stået for udvikling og ledelse af kulturevents, og vejledt mange unge med og uden flygtningebaggrund i projektmageri, organisering og konflikthåndtering.

 

 

JOAN SØRENSEN

Dansk som andetsprog 

 

joan@brenderuphojskole.dk

 

Joan underviser i arbejdsmarkedsdansk for dig med flygtningebaggrund, som er i et erhvervs- og sprogrettet forløb. Læs mere her.

 

info og tilmelding

TANKERNE BAG

Vi skaber forandring

 

Skaberiet er opstået som højskolelinje ud fra et ønske om at sætte fokus på flygtningesituationen, at skabe samarbejde mellem unge med og uden flygtningebaggrund og give unge mod og kompetencer til at handle på deres idéer og drømme. Skaberiet bygger på forståelse og samarbejde, hvor vi gennem elevstyrede projekter og aktivisme forsøger at nedbryde fordomme og skabe bæredygtige fællesskaber.

 

PRAKTISK

Økomoni og tilmelding

 

TILMELDING

Klik her for at gå direkte til tilmeldingsskemaet.

 

VEJLEDENDE PRISER

Deleværelse (inkl. indmeldingsgebyr) 30.350 kr.

Eneværelse (inkl. indmeldingsgebyr) 35.210 kr.

Priserne er eks. studieturMere info her!

 

KONTAKT

Har du spørgsmål om linjefaget og tilmelding, så skriv en mail til os: skaberiet@dfunk.dk

 

Er du fra kommunen kan du læse om, hvad unge med flygtningebaggrund får ud af opholdet her.